Coördinerende projectleider Zorgvakanties (m/v, vrijwilliger)

De Rode Kruis afdeling Maastricht Meersen Mergelland heeft na overleg met diverse partijen besloten om de voormalige activiteit Bijzondere Vakanties op een moderne manier voort te gaan zetten. Onder noemer Zorgvakanties worden op projectbasis reizen in binnen- en buitenland aangeboden aan gasten die niet zonder hulp kunnen reizen.

Inhoud functie

Op basis van een door het bestuur vastgesteld projectplan krijgt de organisatie hiervan nu gestalte. Gekozen is voor de vorm waarbij voor de diverse onderdelen steeds een leider is benoemd. Deze deelterreinen zijn:

  1. De logistieke activiteiten m.b.t. de reizen, waaronder contact met accommodaties die passend ingericht zijn op het ontvangen van gasten met beperkingen.
  2. De werving van vrijwilligers die als begeleider van de gasten deelnemen aan de reizen.
  3. De werving van gediplomeerde vrijwilligers op gebieden van verpleeg- en verzorgwerkzaamheden voor de gasten.
  4. De reisleiding, die zorg draagt voor de daadwerkelijke begeleiding van de reizen.

Voor de coördinerende projectleider zoeken wij een man/vrouw met hart voor de zaak die deze nieuwe aanpak als een uitdaging ziet en als teamwerker, samen met de verschillende project-verantwoordelijken, de Zorgvakanties tot een succes maakt. Het betreft hier een vrijwilligersfunctie die het nodige vraagt, maar die door de aard van de activiteiten heel veel voldoening kan geven.

Belangstelling?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan voor 1 december 2018 contact op met het Rode Kruis afdeling Maastricht, Meerssen, Mergelland. Telefoon: 043-321 51 11 (bereikbaar op werkdagen van 14.00 tot 17.00 uur) of  e-mail: info@rodekruism3.nl en wij nemen contact met je op.

Wil je meer weten over onze activiteiten kijk dan naar onze eigen film over het werk van het Rode Kruis. Het filmpje duurt ruim 6 minuten en is op YouTube te zien.