Een leerzame Dag van de Hulpverlening

papendalOp 19 november jl. vond in het bekende sportcomplex Papendal in Arnhem de jaarlijkse Dag van de Hulpverlening plaats. Rode Kruis Maastricht, Meerssen, Mergelland was aanwezig met de coördinatoren EHV, Cherelle Maduro en Neslihan Günes. Daarnaast namen vanuit het taakveld Zelfredzaamheid Theo Heins, bestuurslid, en Jo Bosch, vrijwilliger, deel.

Toespraak

De Algemeen Directeur van het Rode Kruis, Gijs de Vries, opende de dag met een toespraak die vooral in het teken stond van de Internationale Hulpverlening. Vervolgens was er een inleiding over diversiteit door Kirsten van Hulp, columnist en lid van het landelijk verenigingsbestuur.

Workshops

Daarna was er mogelijkheid om deel te nemen aan diverse workshops. Er zijn daarbij goede ideeën en suggesties uitgewisseld. Ook konden deelnemers verschillende hulpvoertuigen bekijken. De opgedane kennis zal zeker ten goede komen aan het uitvoeren van de betrokken taakvelden.

Stappen

Iedere deelnemer aan de dag kreeg een stappenteller. Onze vertegenwoordigers hebben geprobeerd elkaar te overtreffen qua stappen, waarbij de uitkomsten ver uit elkaar lagen. Of dat alleen door het stappen is gekomen valt te betwijfelen…