Dank-je-wel-dag 2011

Dit jaar werden de vrijwilligers van zowel de Bloedbank Sanquin als van het maatjesproject getrakteerd op een dank-je-wel-dag voor hun vele uren vrijwillige inzet. Even over de grens in Lanaken ,op Domein Pietersheim, was de dag gepland.
Bij aankomst op het Domein, werden we in groepjes ingedeeld en kregen te horen dat we het Kabouterpad moesten volgen. Een lekker relaxte wandeling van 2,8 km, het stralende zonnetje maakte de herfstkleuren extra mooi. We hadden ook een vragenlijst meegekregen met allemaal vragen gerelateerd aan dieren, het was ook dierendag! Na drie kwartier gewandeld te hebben begon het een beetje te miezeren, tijd dus om een kopje koffie te gaan drinken onder een grote parasol op het terras van de kinderboerderij. Daar kregen we te horen dat de geplande high-tea die op het programma stond helaas niet kon doorgaan op Kasteel Pietersheim, maar er was gelukkig een supergoed alternatief bij Teazone in Maastricht.
Na de koffie hebben we het Kabouterpad verder gelopen, ondertussen druk pratend over de dierenvragen die nog niet allemaal opgelost waren. De vragen leken toch zo gemakkelijk……, maar er zaten toch wel wat addertjes onder het gras.
Aangekomen bij Teazone werden we getrakteerd op een ‘Royal afternoon tea’.  Al het eigengemaakte lekkers lachte ons al toe vanonder de glazen stolpen. Alle traditionele gerechten passeerden de revue, quiche, scones met clotted cream en jam, chocolade-, citroen- bananentaart en meringues. En dit alles vergezeld van een bijpassende thee. Anneque had intussen de vragenlijsten nagekeken en maakte de prijswinnaars bekend.
Het was net als alle andere jaren een leuke en gezellige dag en je bent in de gelegenheid om eens met de andere vrijwilligers te praten, per slot zien we elkaar heel weinig omdat we elkaar enkel aflossen of individueel in met een cliënt werken.
Chapeau voor de organisatie!
Bea Nijpels

[nggallery id=19]