Dank-je-wel-dag 2012

De  vrijwilligers werkzaam als gastvrouw,- heer bij Bloedbank Sanquin en de vrijwilligers van het maatjesproject bij thuiswonenden blinden en slechtzienden kregen als dank-je-wel voor hun vele uren vrijwilligerswerk een kookworkshop aangeboden.

Om 11 u werden wij verwacht op de Scharnerweg 64 en welkom geheten met een drankje door Chefkok Jean-Marie Oger. We kregen uitleg wat de bedoeling was van die dag en we werden opgesplitst in 3 groepen. Een groep voor het voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht.
Mijn keuze was snel gemaakt, ik ging voor het hoofdgerecht omdat de rest zich al gegroepeerd had voor vóór- en nagerecht.

Het was een levendige boel, net een kippenhok met een paar hanen ertussen in, er werd wat afgelachen door de dames en heren
Aan elke groep legde Jean-Marie uit wat de bedoeling was en tijdens de bereiding liep hij steeds van de ene groep naar de andere om aanwijzingen te geven.

Toen de bereide gerechten zover klaar waren, het vlees was aangebraden en stond in de oven, werden wij uitgenodigd om plaats
te nemen in de gezellige eetruimte waar ook weer het nodige werd ingeschonken, want van koken krijg je dorst. Toen werd afscheid genomen van Nieke als vrijwilliger, zij kreeg van de collega’s een cadeautje en van de voorzitter een boeket bloemen uitgereikt.

De eerste groep ging terug naar de keuken om de salade met olijvencake op te maken en te serveren. Heerlijk!!!!!!!! De 2e gang liet iets langer op zich wachten want het vlees was wat laat in de oven gezet, maar dat mocht de pret niet drukken. Terwijl er werd gewacht op de 2e gang werd Marion in het zonnetje gezet, zij is al 10 jaar werkzaam als vrijwilliger bij Bloedbank Sanquin, zij kreeg een speldje met bijbehorende oorkonde uitgereikt en een mooie bos bloemen.

Aan mijn groep om het hoofdgerecht te serveren, ook dit smaakte uitstekend. Hierna volgde het nagerecht, ook dit was zeker niet te versmaden, geweldig zo lekker!!!!! Jean-Marie serveerde hierna nog koffie en thee voor de liefhebber.

Hiermee kunnen wij terugkijken op een geslaagde dag, die zeker voor herhaling vatbaar is.

Groetjes van Marij Leenders.

 

[nggallery id=27]