Eerste maatschappelijke stage afgerond!

Sinds december j.l. heeft Bloedbank Sanquin ons de mogelijkheid geboden een aantal Maatschappelijke Stage (MAS) plaatsen in te vullen.  Een drietal MAS stagiaires vervullen 30 uur stage onder begeleiding van een Rode Kruis gastvrouw of –heer.

Jordy Wilhelmus heeft als eerste de MAS stage afgerond onder begeleiding van Rode Kruis gastvrouw Philomene Simon. Jordy volgt de opleiding Consumptief Breed aan het St. Maartenscollege in Maastricht.  De interesse was snel gewekt bij Jordy voor deze MAS stage omdat deze stage goed aansluit aan zijn opleiding. Tijdens het kennismakingsgesprek bij het Rode Kruis hebben we samen met Jordy en Philomene afspraken gemaakt met betrekking tot de taken van gastheer; op tijd aanwezig zijn; wat te doen als je eens verhinderd bent etc.
Begin januari 2011 is Jordy aan zijn MAS stage begonnen. De eerste drie keren heeft Philomene ondersteuning geboden bij de werkzaamheden in de vorm van uitleg over het koffieapparaat; het bijvullen van de voorraad etc. De volbloeddonoren kunnen na afloop van hun bloeddonatie in het donorcafé koffie, thee of broodjes krijgen. De plasmadonoren krijgen alles aan hun bed geserveerd.

Philomene : Vanuit mijn vroegere werk heb ik vaker stagiaires mogen begeleiden. Dus toen het Rode Kruis vroeg of ik een MAS stagiaire wilde gaan begeleiden bij Bloedbank Sanquin, was dat voor mij weer een nieuwe uitdaging. Vanaf het kennismakingsgesprek was er een klik tussen ons, wat belangrijk is als je als team  aan het werken bent. Jordy is erg leergierig, initiatiefrijk, vriendelijk, attent en behulpzaam naar de donoren. Maar ik denk dat zijn mooiste compliment kwam van de afnameassistentes die het jammer vonden dat zijn stage voorbij was en dat ze hem graag wilden terugzien.
Jordy:  Op school hebben we praktijklessen, waaronder het serveren van eten aan gasten, dit vind ik leuk. In het begin was het even onwennig; waar staat alles, hoe werkt het koffieapparaat e.d.  Al vrij snel mocht ik zelfstandig werken, maar op de achtergrond was Philomene altijd aanwezig. Als ik eens eerder dan Philomene aanwezig was, zorgde ik al voor de voorbereidingen: de ijskast bijvullen met frisdrank en ik zorgde ervoor dat er voldoende broodjes waren. Al met al ging de MAS stage snel voorbij, in een relaxte sfeer heb ik weer meer praktijkervaring kunnen opdoen voor mijn toekomstig beroep.

Tijdens het eindgesprek heeft Jordy aangegeven dat hij tijdens zijn vakanties gerust wil invallen als een van de gastvrouwen,- heer verhinderd is.

[nggallery id=15]