Even voorstellen: Janneke Meulenbeld

Janneke Meulenbeld volgde al in oktober vorig jaar Leon Vonhögen op als Coördinator Vrijwilligersmanagement. Maar we hadden haar nog niet aan je voorgesteld. Beter laat dan nooit, toch?

 Janneke komt oorspronkelijk uit Twente. Ze studeerde in Groningen waar ze ook haar man Rolf leerde kennen. Omdat hij een baan kreeg in Maastricht verhuisden de twee naar het Zuiden. “Ik heb lang als beleidsmedewerker bij de Provincie Limburg gewerkt. Vorig jaar kreeg ik de mogelijkheid om met keuzepensioen te gaan. Rolf moet nog twee jaar werken en ik heb dus wat tijd over”, lacht Janneke.

Janneke Meulenbeld

Praktisch werk

“Als Coördinator Vrijwilligersmanagement ben ik een soort personeelsfunctionaris. Ik doe de intake met nieuwe vrijwilligers en heb regelmatig gesprekken om te kijken hoe het gaat. Daarnaast onderhoud ik contact met partnerorganisaties als Zorgsaam en de Academie voor Informele Zorg. Ik besteed er ongeveer vier uur per week aan. Het is praktisch werk en dat past bij mij. Ik vind het fijn dat ik mijn capaciteiten kan inzetten om iets te betekenen voor anderen.” Vrijwilligerswerk is niet nieuw voor Janneke. “Ik was al collectant en had diverse andere vrijwilligersfuncties, zoals bij Stichting Stump.”

Bevlogen en betrokken

“Wat me direct opviel is dat de vrijwilligers bij onze afdeling zo ontzettend bevlogen en betrokken zijn. We hebben het geluk dat we in studentenstad zitten. Er is veel aanwas van nieuwe vrijwilligers, maar er gaan er ook elk jaar weer een aantal weg. Het werven van vrijwilligers is daarom iets dat continu aandacht moet hebben. De eerste hulp op evenementen heeft te maken met steeds zwaardere eisen. Daar moeten we natuurlijk aan voldoen, maar ik vind het ook belangrijk dat het nog steeds leuk blijft voor de vrijwilligers.”

We zijn altijd op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers voor diverse functies. Neem contact op met Janneke via jmeulenbeld@rodekruis.nl.