Even voorstellen

wiebke-van-der-veldeSinds november is Wiebke van der Velde betrokken bij het vrijwilligersmanagement bij het Rode Kruis, afdeling Maastricht, Meerssen, Mergelland. Ze stelt zich graag even voor: “In 2012 verhuisde ik samen met mijn man van Enschede, waar we allebei hebben gestudeerd, naar Maastricht. Met hondje Dommel wonen we nu aan de Bosscherweg.

Ik werk aan de economische faculteit van de Universiteit Maastricht, geef les en ben bezig met mijn promotieonderzoek. In mijn onderzoek kijk ik naar manieren om mensen te motiveren om over hun pensioen na te denken. We worden met z’n allen steeds ouder, wat aan de ene kant heel fijn is maar ook betekent dat de pensioenstelsels langzamerhand moeten worden aangepast. De huidige hervormingen resulteren in meer keuzevrijheid, verantwoordelijkheid en risico voor de individuele pensioendeelnemer. Dit betekent dat mensen in de toekomst nog meer zelf in actie zullen moeten komen als het gaat om de voorbereiding op hun oude dag. Hoe je mensen daarin kunt begeleiden, ondersteunen en motiveren is het onderwerp van mijn onderzoek.

De sociale relevantie vind ik erg leuk aan wat ik dagelijks doe, maar ik wilde er graag nog iets bij doen in de praktijk. Even weg van mijn bureau en wat meer onder de mensen zijn. Samen met Leon ga ik dus aan de slag met vrijwilligersmanagement. Ik heb er veel zin in en kijk ernaar uit om jullie snel een keer te ontmoeten!”