Humanity Day 2016

 

 

Zaterdag 10 december 2016 wordt de internationale Human Rights Day gehouden.

Op 8 december organiseert de faculteit European Studies van Zuyd Hogeschool te Maastricht in het kader van de Human Rights Day een “Humanity Day” voor alle internationale studenten in Maastricht.
De Limburgse HOR groep (Humanitair oorlogsrecht) van het Rode Kruis is daar aanwezig met een lezing, een fototentoonstelling en een informatiestand. Kijk voor meer informatie over de HOR groep op de website van het Rode Kruis.

Rode Kruis M3 zal die dag bij Zuyd Hogeschool ook present zijn met een demonstratie EHBO, documentatie van het Rode Kruis en natuurlijk met aanmeldformulieren.

Bent u geïnteresseerd in Humanitair oorlogsrecht, dan is een bezoek aan het Humanity House in Den Haag zeker een bezoek waard. In het Humanity House ziet, hoort en beleeft u wat het betekent om te moeten overleven in een gebied waar een conflict heerst of een ramp heeft plaatsgevonden. Via een ervaringsreis door het museum wordt het onvoorstelbare voorstelbaar gemaakt.

Zaterdag 10 december, tijdens de Human Rights Day, zal minister Koenders de Human Rights Tulp 2016 uitreiken aan de Pakistaanse internet activiste Nighat Dad.

humanity-day-2016

De Human Rights Tulp is de jaarlijkse prijs uitgereikt door de Nederlandse regering aan mensenrechtenactivisten, die met een innovatieve benadering, de mensenrechten bevorderen. De prijs bestaat uit een bronzen sculptuur (zie foto) en € 100.000. De geldprijs is bedoeld om de prijswinnaars in staat te stellen hun werk verder te ontwikkelen.