Jubileum insigne Jo Bosch

Onze vrijwilliger Jo Bosch is op 9 september jl. onderscheiden met een jubileum insigne voor zijn tomeloze inzet voor het Rode Kruis.
Hij werd door zijn goede bekende Gouverneur Theo Bovens persoonlijk onderscheiden.

Jo was jarenlang vrijwilliger voor de Bijzondere Vakanties, waar hij vaak mee ging aan boord van het J.H. Dunant-schip om gasten te laten genieten van een droomvakantie.

Altijd was hij in staat zijn uitgebreide netwerk in de stad te benutten ten gunste van het Rode Kruis, waardoor mooie samenwerkingsverbanden zijn ontstaan. Zoals de samenwerking met opleidingen voor verzorgenden en verpleegkundigen in Limburg.

Sinds kort richt hij zich op het nieuwe speerpunt van het Rode Kruis: zelfredzaamheid. Ook hiervoor brengt hij op zijn aimabele manier het Rode Kruis onder de aandacht bij zijn contacten. Kortom, Jo heeft de insigne meer dan verdiend!

 

Op zaterdag 9 september werden 150 Rode Kruis jubilarissen in Grand Hotel Krasnapolsky op de Dam in Amsterdam ontvangen.

De 150 genodigden/jubilarissen werden verwelkomt en toegesproken door de ambassadeur van het Rode Kruis en gastheer van de avond Humberto Tan. Daarna verplaatsten Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet en Prins Pieter-Christiaan (van Oranje-Nassau, van Vollenhoven, vice-voorzitter van het Nederlandse Rode Kruis) zich vrij tussen de gasten in de “Wintertuin” van hotel Krasnapolsky.

De Prinses vroeg aan Jo waar hij vandaan kwam en welk werk hij doet bij de afdeling.
Jo heeft haar toen in het kort het project “zelfredzaamheid” geschetst en begreep van haar dat zij dat
ontzettend zinvol werk vindt en wenste hem en zijn afdeling veel succes.

Op de foto is Prinses Margriet in gesprek met Jo Bosch, links op de foto staat Prins Pieter-Christiaan.