Maak kennis met de nieuwe Coördinator EHV

Sinds januari is Sebastiaan Augustin Coördinator EHV (evenementenhulpverlening) binnen onze afdeling. Hoogste tijd om hem een paar vragen te stellen!

Wie ben je?

“Ik ben Sebastiaan Augustin, 27 jaar oud en woon in Scharn in Maastricht. Voor mijn studie ben ik naar de KU Leuven gegaan. Op dit moment werk ik als archeoloog bij een onderzoek- en adviesbureau in Tongeren. Ik ben nu ruim een jaar vrijwilliger bij het Rode Kruis en sinds kort heb ik de overstap gemaakt naar Coördinator EHV.”

Wat spreekt je aan aan het Rode Kruis?

“Het Rode Kruis helpt echt iedereen zonder aanzien des persoons. Daarmee is het een van de weinige – zo niet de enige – hulporganisatie die dat kan zeggen.”

Wat houdt je takenpakket in?

“Het takenpakket is divers. Van intakegesprekken, het opstellen van offertes, draaiboeken, dienstroosters en veiligheidsplannen tot evaluatiegesprekken. We zijn ook beschikbaar voor onze eigen teamleden die altijd bij ons terecht kunnen. Daarnaast overleggen we met onze mentoren EHV, andere coördinatoren binnen de afdeling, de studentendesk, het afdelingsbestuur en het district. Het is een functie waarin je verschillende taken kunt uitvoeren, wat toch ook zorgt voor een zekere afwisseling in de werkzaamheden. Daarnaast geeft het ook veel voldoening als zowel de slachtoffers als de klant positief terug kunnen kijken op onze geleverde hulpverlening.”

Wat zijn aandachtspunten voor jou in je nieuwe rol?

“De aandachtspunten liggen bij de evenementen en het team. We merken ook op dat er steeds meer van ons gevraagd wordt, zowel van de organisatoren maar ook vanuit het Rode Kruis. Dat is ook een trend die aandacht verdient. Samen met mijn Co-collega Cherelle zijn wij ook aan het kijken naar het totaalpakket evenementenhulpverlening en hoe dit verder uitgebreid zou kunnen worden.”