Introductie

Gast bijzondere vakantiesHet Nederlandse Rode Kruis is al zestig jaar specialist in volledig verzorgde vakanties voor mensen met lichamelijke of sociale beperkingen. Wij bieden hierbij hoogwaardige zorg voor onze gasten. Een week lang genieten onze gasten onbezorgd van al het moois dat onder andere Nederland te bieden heeft.

Gedurende deze vakanties organiseren we tal van activiteiten. Onze gasten hebben alle vrijheid om zelf te bepalen of ze mee willen doen, of dat ze liever zelf ontspanning in de accommodatie of de omgeving zoeken. En je kunt als gast altijd een partner, vriend(in), mantelzorger of familielid meenemen.

Een onbezorgde vakantie vereist een uitstekende, passende verzorging. Daarbij staat de kwaliteit van de zorg voorop. Deze zorg is in handen van geschoolde beroepskrachten en toegewijde, deskundige vrijwilligers.

Onze ‘bijzondere vakanties’ vinden plaats op twee prachtige locaties in Nederland en een vijftal plaatsen in het buitenland.

De accommodaties zijn voorzien van de nodige aanpassingen. Denk aan hoog/laagbedden, tilliften en aangepast sanitair. Ook als u zware of specialistische zorg nodig heeft bent u van harte welkom. In overleg kunnen we nagenoeg iedere zorg bieden die nodig is.

Wilt uzelf als gast onbezorgd genieten van een Bijzondere Vakantie? Onze coördinator/intakevrijwilliger kan u veel informatie geven over de vakanties en u ondersteunen bij de aanvraag.

Hoe werkt het precies?

  • U vraagt telefonisch of per email een informatiepakket bij ons aan.
  • De vakantiecoördinator/intakevrijwilliger neemt telefonisch contact met u op om een afspraak voor een bezoek bij u thuis te maken.
  • Als u een afspraak heeft, komt de coördinator/intakevrijwilliger thuis langs en geeft informatie over ons vakantieaanbod.
  • Tijdens dit gesprek kunt u vertellen wat uw verwachtingen zijn van de vakantie en uw verdere wensen.
  • Als u inderdaad wilt deelnemen aan een vakantie van het Rode Kruis, en de vakantiecoördinator/intakevrijwilliger heeft mogelijkheden, dan vult u samen een aanmeldingsformulier in. Hierop wordt aangegeven welke zorg u wenst, welke hulpmiddelen nodig zijn en of u alleen of samen met een bekende op vakantie wilt gaan.

Onze vakantiecoördinator/intakevrijwilliger regelt vervolgens de hele aanvraag. U heeft er dus zelf bijna geen werk aan. In onze brochure vindt u meer en tevens heel praktische informatie over onze vakanties.

Voor de Rode Kruis afdeling Maastricht, Meerssen en Mergelland kunt u terecht bij de heer Heinz Helgers. Zijn contactgegevens zijn:

  • Nederlandse Rode Kruis Afdeling Maastricht, Meerssen en Mergelland
  • t.a.v. de heer Heinz Helgers
  • Cortenstraat 7, 6211 HT Maastricht
  • Telefoon 043-3215111, e-mail  bijzonderevakanties@rodekruism3.nl