Thea vertelt over Tenerife

Het was echt een TOP vakantie!!!!

Wij, mijn zus Cockie en ik (Thea) hebben het geluk gehad om via een vriend in aanraking te komen met het Rode Kruis, afdeling Maastricht.
We zijn nu 3 keer naar Tenerife geweest en het was elke keer geweldig!
Omdat mijn zus zeer spastisch is en ze voor onbekenden (in het begin) moeilijk verstaanbaar is, is het voor haar niet mogelijk om alleen op vakantie te gaan. Zowel voor haar als voor de zorg zou het zo’n inspanning kosten dat hier niemand van geniet en het dan geen ontspanning is. Gelukkig bestaat bij het Rode Kruis afd. Maastricht de mogelijkheid om een ‘partner’ mee te nemen waardoor ik als ‘tussenpersoon’ kan fungeren voor de uitleg en de communicatie, want meer dan dat ‘mag’ ik ook echt niet doen van de vrijwilligers, want ook voor mij is het vakantie zeggen zij!! Mijn zus krijgt 2 geweldige verzorgers toegewezen die er een onvergetelijke vakantie van maken voor haar (en ook voor mij), zij duwen de rolstoel, doen wat mijn zus wil, liggen uren in het zwembad met haar, lopen de boulevard elke keer af, shoppen en pikken leuke terrasjes, dansen, kortom maken een hoop plezier!
De organisatie rondom de vakantie –van begin tot eind – is geweldig geregeld. Het vliegen is top, het hotel is geweldig, de aanpassingen zijn aanwezig als je komt, de groep vrijwilligers is ruim voldoende en ontzettend behulpzaam en geïnteresseerd; de gasten kunnen hun vakantie invullen zoals zij dit willen. Zo zijn er 2 dagexcursies met een aangepaste bus, maar voor mijn zus is dit erg vermoeiend en blijft ze daarom liever bij het hotel. Geen enkel punt, er blijven 2 vrijwilligers bij ons en we vermaken ons prima! De hele organisatie is op het welzijn van de gast gericht!
Wat een geluk dat er mensen zoals deze vrijwilligers bestaan die met zoveel liefde dit mogelijk maken. Heel, heel veel dank!!!

Thea Verstege-van der Zon

Zo schreef mijn zus na afloop van de vakantie aan Heinz, de organisator:
Ik denk elke dag terug aan de vakantie dit was voor mij pas echt vakantie houden!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dit meen ik echt! Het was echt een heerlijke, fijne, leuke TOP VAKANTIE! Lekker genieten en nog eens genieten!!!!!!!!!!!!!!!!
Het was ook allemaal heel goed geregeld hoor Heinz!
De vrijwilligers waren heel erg goed voor mij, niks moest, ik kon alles doen wat ik wilde dit is het mooiste van de vakantie, DOEN WAT IK WIL!
In één woord het geweldig! Alleen is het jammer dat het zo vlug om is gegaan! Kortom die 12 dagen zijn ongelooflijke dagen geweest voor mij!!!
12 dagen even niet op je HANDICAP gedrukt worden dit is het mooiste wat er is echt waar!!!
Nogmaals bedankt voor de fijne en leuke vakantie!

Cockie van der Zon