Femke, Hanke en Esmee Ingeloot Als Vrijwilliger Naar Tenerife

10 juni 2012 was het zo ver, koffers gepakt en op weg naar Tenerife. Wij, Hanke Martinussen, Femke Bruls en Esmee Wintjens waren ingeloot om met het Rode kruis 11 dagen mee te gaan om daar stage te lopen.

Onze eerste dag zat vol met indrukken, een lange reis, onbekende mensen en de warmte van Tenerife. De dagen die volgden werden gevuld met verzorging van onze gasten maar ook met een hoop gezelligheid. Samen met de hoofdverpleegkundige hielden we de gezondheidssituatie van de gasten in de gaten. De gast bepaalde zelf hoe zijn of haar vakantie eruit zag, en wij begeleiden hun hierbij.

Dingen die we dagelijks deden waren samen met de gast wandelen over de boulevard, leuke souvenirtjes kopen, hun begeleiden in het zwembad en begeleiden bij de maaltijd die elke avond weer top verzorgd was door het hotel. Ook zijn we twee keer op een interessante excursie geweest, we hebben door het mooie gebergte de Teide gereden en hebben een bezoekje aan een leuke stad gebracht.

Verder was het hotel tot in de puntjes aangepast voor mensen met een handicap. Het was erg mooi om te zien dat iedereen ervoor ging om de gast een fijne vakantie te bezorgen en aan de gasten was te zien dat dit gelukt was! Wij hebben ontzettend genoten van de dankbaarheid die we kregen van onze gasten. Het team van de vrijwilligers was erg leuk, we werden vanaf dag 1 opgenomen in de groep en het leek alsof we er al jaren bij zaten. De reisleider heeft ervoor gezorgd dat alles goed is verlopen.

Al en met al hebben we een hele mooie werkvakantie gehad en zijn we een hele speciale ervaring rijker.

Femke Bruls
Hanke Martinussen
Esmee Wintjens