Onze Vrijwilligers Over Hun Bijzondere Week in Neuerburg

Gespannen, gepakt en gezakt,  vol verwachting en met heel veel zin stonden we op 4 augustus 2012 om  11.00 uur bij MC Donalds in Maastricht de Geuselt. Het was zo ver!.
We zouden 1 week stage gaan lopen tijdens de bijzondere vakanties met het Rode Kruis afdeling Maastricht, Meerssen, Mergelland. De bestemming was Neuerburg (Duitsland). Met zijn drieën waren wij uitgeloot om een week mee te gaan om stage te lopen.

Klaar om te gaan en misschien met te veel bagage, stonden we in Maastricht. Voor de gasten zouden arriveren  kregen we de belangrijkste informatie ontrent de bijzondere vakanties.  Tevens kregen we te horen wie de gast was die aan je gekoppeld werd. Na alle informatie was er gelegenheid om nader kennis te maken met de vrijwilligers  tijdens een lunch. Na goed en leuk kennis gemaakt te hebben met elkaar was het dan zo ver: De bus van Linden- tours kwam eraan  en de eerste gasten druppelde binnen. De bijzondere vakantie was dus nu echt eindelijk begonnen!

De eerste dagen waren onwennig: je leert veel nieuw mensen kennen en je weet niet precies hoe de bijzondere vakanties verlopen.  Gelukkig waren er vele vrijwilligers die al jaren meegaan en dus precies weten hoe de vakanties verlopen. Hier hebben we als stagiaires veel van kunnen leren.

Als vrijwilliger met de Bijzondere vakanties breng je de gehele dag door met je gast. Dit wil dus zeggen dat je je gast  `s ochtends verzorgt.  Hierna trek je de hele dag op met je gast. Dit wil dus letterlijk en figuurlijk zeggen van het ontbijt tot dat de gast naar bed wilt.

Dagelijks werd er een excursie georganiseerd. Zo zijn we onder andere naar de prachtige stad Trier geweest.  In deze mooie  stad zijn we vele bezienswaardigheden gaan bekijken op eigen gelegenheid. Verder hebben we een mooi Moezelreisje gemaakt. Vanaf de boot waren de wijnranken mooi te zien. Tevens werd er contact met het thuisfront gezocht om te zorgen dat er een mooi flesje moezelwijn koud gezet zou worden.
Verder hebben we een bezoek gebracht aan een openluchtmuseum. Hier was volop de gelegenheid voor gasten onderling om herinneringen op te halen over “vreuger“.
De “Kaffee und Küchen“ mocht tenslotte vanzelfsprekend niet ontbreken na een dag door het Eiffellandschap gereden te hebben per bus.

De week Neuerburg vloog voorbij. Aan het eind waren we letterlijk vermoeid maar voldaan.  Het was enorm gezellig met de vrijwilligers en gasten. De medevrijwilligers verdienen allemaal stuk voor stuk lof! Dat ze met zo veel enthousiasme en plezier  meehelpen de bijzondere vakanties mede mogelijk te maken is op zijn zachts gezegd bijzonder te noemen. Bij deze ook hartstikke bedankt voor het vertrouwen en de hulp die we van jullie ontvangen mochten tijdens deze grandioze dagen!

We kunnen met op recht zeggen dat we besmet zijn met het Rode Kruis virus en dus volgend jaar weer mee willen als vrijwilliger bij de bijzondere vakanties.!

Jennifer Hannis
Nathalie Duijsengs
Dave Reuters