Cursussen

NIEUW DATA BEKEND!

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Het kan onder andere het gevolg zijn van een ongeval, ziekte of plotselinge stoornis. Soms kunnen we er wat aan doen en soms niet. Een Eerste Hulp opleiding vergroot de kans om iemand adequaat te helpen. Het  Rode Kruis verzorgt al jaren Eerste Hulp opleidingen.  Ervaren en uiteraard gediplomeerde instructeurs verzorgen de lessen in goed uitgeruste klaslokalen met modern materiaal.

Een EHBO cursus is mogelijk voor iedereen! Je leert reanimeren en het gebruik van een AED. Ook leer je alle basisvaardigheden om adequaat EHBO te kunnen verlenen. Na het volgen van deze cursus, weet jij in iedere situatie hoe je moet handelen.

CURSUS UITGEBREIDE EHBO

Leerdoelen en onderwerpen:
Na afloop van de cursus kun je een slachtoffer in veiligheid brengen, de toestand van het slachtoffer beoordelen, reanimeren, een AED gebruiken en Eerste hulpverlenen bij een huidwond, bloeding, brandwond, bewusteloosheid, letsels aan botten, spieren en gewrichten, verslikking, hoofd- en wervelletsels, pijn op de borstkas, beroerte, dreigende flauwte, hersenschudding, insectensteek, tekenbeet, kortademigheid, hyperventilatie, onderkoeling, hitteslag, diabetes, epilepsie, koortsstuipen en een geamputeerd lichaamsdeel.

EHBO 20 uurCursusdata: 26 mei, 2 juni, 9 juni, 16 juni en 23 juni 2018.
Tijd: 5 zaterdagochtenden vanaf 09.00 uur tot uiterlijk 13.00 uur
Locatie: Rode Kruis gebouw Cortenstraat 7 in Maastricht
Kosten: € 175,00
Aantal plaatsen nog beschikbaar: 10

Is de instructeur tevreden over wat je laat zien tijdens de lessen? Dan ben je geslaagd en ontvang je een Europees erkend Rode Kruis certificaat Uitgebreide EHBO. Aan het einde van de cursus hoef je dus geen examen af te leggen. Tevens kun je in aanmerking komen om als Rode Kruis-vrijwilliger EHBO te verlenen op evenementen.

Kosten
Het is mogelijk om dit bedrag in termijnen te betalen. Kijk je zorgpolis na, sommige zorgverzekeraars vergoeden Eerste Hulp onderwijs!

Aanmelden kan op de site van het Nederlandse Rode Kruis.

 

vrijwilliger EHBEevenementen EHBO