Vrijwilliger Frans Buntinx vertelt over zijn EHbE ervaringen

Mag ik me even voorstellen. Ik ben Frans Buntinx en ben vrijwilliger bij Eerste Hulp bij Evenementen (EHbE), afdeling Maastricht en Omstreken.

Ik heb mijn EHBO diploma gehaald via mijn werk als Beveiligingsbeambte. Ik wilde met mijn kennis meer gaan doen dan deze alleen te gebruiken bij de beveiliging. Toen ik een advertentie zag staan in een lokaal krantje, dat ze vrijwilligers zochten voor EHbE, heb ik hier op gereageerd. Hieruit volgende een uitnodiging voor een gesprek. Na een positief gesprek en enkele diensten ben ik toegevoegd geworden aan de groep van EHbE afdeling Maastricht en omstreken. We worden door het jaar heen via het Rode Kruis bijgeschoold, zodat we onze kennis kunnen blijven gebruiken tijdens de diverse evenementen die we hebben. Ik doe dit nu al enkele jaren met veel plezier.

We doen op diverse evenementen samen werken met de Ambulance dienst en /of met de GHOR (Geneeskundig Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen). Hier kan men soms nog extra dingen van leren wat ik zeer apprecieer.

Ik heb vorig jaar in overweging genomen om verder te gaan dan EHbE alleen. Ik wilde me graag aanmelden als SIGMA (Snel Inzetbare Groep ter Medische Assistentie), wat ook een onderdeel is van het Rode Kruis. Maar dit is helaas niet door gegaan wegens omstandigheden.

Een van de grotere jaarlijks terugkerende evenementen is Andre Rieu op het Vrijthof. Als vrijwilliger verheug ik me ieder jaar weer om hier een steentje aan te mogen bijdragen. Ook dit jaar vond ik het weer een schitterend spektakel. We hadden dit jaar dan wel het weer af en toe niet echt mee zitten, maar kunnen we helaas niet altijd vooraf voorspellen.

Je krijgt er altijd wel iets voor terug. Als men zich opgeeft voor een evenement, en je wordt ingedeeld, dan mag je gratis genieten van het evenement. Als je het niet voor het evenement doet, dan krijg je er op zijn minst een dankjewel voor teug. In welke vorm dan ook.

Is het misschien iets voor jou, neem dan contact op via deze site en wie weet komen we elkaar tegen bij een van onze evenementen.

Groeten,

Frans Buntinx
Vrijwilliger EHbE.

[nggallery id=17]