Eerste Hulp voor de scoutinggroep de Gordiaanse knoop

Dhr Leenders, kaderinstructeur, had mij gevraagd of ik als LOTUS (Landelijke Opleiding Tot Uitbeelding van Slachtoffers) hem kon assisteren bij een Eerste Hulp middag bij de Gordiaanse Knoop. De Gordiaans Knoop is een scouting groep voor kinderen met een verstandelijke beperking.

Samen hadden we besproken dat het voor deze groep belangrijk is hen handvaten te geven voor verwondingen die ze tegen kunnen komen in de dagelijkse huis-, tuin- en keuken situatie. De les zou twee uren duren,omdat de kinderen super gemotiveerd en enthousiast waren vloog die tijd voorbij. Als afronding van de middag heb ik iedereen een wondje gemaakt,om ook thuis te kunnen laten zien wat ze hadden geleerd en hoe leuk het was geweest.

Na 3 maanden was er examen. Al snel werd duidelijk dat er veel geoefend was. Het examen bestond uit een verband en mitella aanleggen en behandeling tijdens een flauwte. Dat ging allemaal best wel goed. De examen kandidaten waren zeer bezorgd over mijn welzijn,zoals de foto’s laten zien.

Uiteindelijk bleek dat iedereen geslaagd was!!!
Een mooiere afronding van deze geweldige middag is natuurlijk niet denkbaar. De insignes, voor het goed uitvoeren van de Eerste Hulp handelingen, werden uitgedeeld aan de jongens en meisjes en deze werden later vol trots geshowd aan hun ouders en begeleiders.
Een super middag voor de deelnemers en een zeer speciale ervaring voor een LOTUS.

Renee Loeffen,
Vrijwilliger Eerste Hulp bij Evenementen
en
LOTUS

[nggallery id=11]