Tientallen miljoenen mensen hebben woonhulp nodig

Rode Kruis: tientallen miljoenen mensen hebben woonhulp nodig
En vraagt aandacht voor woonproblemen na rampen op vt wonen&design beurs

 

Het Rode Kruis wil bezoekers van de vt wonen&design beurs laten ervaren hoe het is om te moeten overleven met minimale middelen. De hulporganisatie heeft op de beurs in samenwerking met VT Wonen een huis gebouwd waarin diverse woonsituaties van slachtoffers van rampen zijn nagebootst. Tientallen miljoenen mensen hebben wereldwijd grote tekorten aan woonvoorzieningen, zoals een dak boven het hoofd, een deken om onder te slapen, een goed werkende wc, drinkwater of een pannenset om te kunnen koken.
Jaarlijks helpt het Rode Kruis zeker 30 miljoen mensen met deze voorzieningen, zoals de vluchtelingen in Bangladesh en getroffenen door de orkanen in de Cariben

De nagebouwde woning van het Rode Kruis is te bezoeken in hal 12 van de beurs van 3 tot en met 8 oktober 2017.

Op de vt wonen&design beurs komen mensen om advies te vragen over hun woning en inspiratie op te doen voor een nieuw interieur. Tientallen miljoenen mensen ter wereld hebben deze luxe niet en hebben direct woonhulp nodig. Het Rode Kruis voorziet deze mensen van materialen als tenten en dekzeilen en gereedschap voor tijdelijk onderdak, schoon drinkwater, een toilet, keukenset of muskietennet. Zonder deze materialen lopen deze mensen gevaar om ziek te worden door de erbarmelijke omstandigheden. De hulporganisatie heeft giro 6868 geopend om geld in te zamelen voor deze broodnodige hulp.

vt wonen&design beurs
De vt wonen&design beurs luidt traditioneel het nieuwe woonseizoen in. Het is de plek waar Nederlanders merken en ontwerpers kunnen ontdekken die hun nieuwe collecties tonen.
De mooiste merken, beste experts, nieuwste designs en meest verrassende ontwerpen. Het grootste en leukste woonevenement van Nederland vindt in 2017 plaats van 3 t/m 8 oktober.
Op deze site en InstagramFacebook en Twitter vind je het hele jaar door heel veel wooninformatie.