Tracing Team Limburg publiceert jaarverslag

Het Tracing Team Limburg van het Rode Kruis publiceerde onlangs zijn jaarverslag. Het is een van de twintig van dergelijke teams in het land dat zich bezig houdt met het achterhalen van het lot van mensen die contact met familieleden hebben verloren.

Het Tracing Team Limburg is opgericht in 1992 en heeft sindsdien gewerkt aan ruim 2700 hulpverzoeken. Het is gevestigd in het kantoor van het Rode Kruis in Weert en verricht deze taak voor de hele provincie.  Het onlangs verschenen jaarverslag 2017 geeft inzicht in de actuele activiteiten. Zo lezen we dat de 6 vrijwilligers van het team in het verslagjaar 126 verzoeken om hulp kregen betrekking hebbend op 23 landen. Bij de werkzaamheden wordt het team ondersteund door de afdeling Opsporing en Ondersteuning van het verenigingskantoor in Den Haag.

Het tracing team in Weert werkt verder samen met alle Rode Kruis onderdelen binnen en buiten de provincie en met Vluchtelingenwerk Limburg, COA, NIDOS, XONAR, RUBICON en met andere maatschappelijke organisaties. De oorlog in Syrië, die in 2015 en 2016 voor een enorme stijging van het aantal vluchtelingen zorgde, leidde ook in 2017 tot een permanent groot aantal hulpverzoeken. In enkele gevallen konden in 2017 contacten tussen familieleden worden hersteld.

Nadat dat jaar de AZC’s in Venlo en Blitterswijck zijn gesloten, waren er eind 2017 in Limburg nog zeven AZC’s actief te weten Baexem (500), Echt (580), Heerlen (412), Sweikhuizen (242), Maastricht (600), Maastricht-Malberg (190) en Weert (1000 opvangplaatsen).
Lees het complete jaarverslag 2017