Tulp voor noodhulp in Nederland

De ‘Tulp voor Hulp’ is vanaf 25 februari te koop bij alle Albert Heijn winkels die bloemen en planten verkopen in Maastricht. Van iedere bos tulpen die verkocht wordt (herkenbaar aan de Tulp voor Hulp hoes), gaat één euro naar het Rode Kruis in Nederland. Wij besteden de opbrengst van de tulpenactie aan noodhulp. Om bij noodsituaties en calamiteiten in Nederland zo goed mogelijk hulp te kunnen verlenen, daarvoor dienen onze vrijwilligers goed opgeleid te zijn en voorbereid  op iedere calamiteit.

Het Rode Kruis verleent in ons land hulp bij noodsituaties, zoals een groot ongeluk, een ontruiming of bij extreem weer. Vrijwilligers zijn getraind om in geval van calamiteiten de professionele hulpdiensten te ondersteunen met medische assistentie of met de evacuatie en opvang van slachtoffers. Ook verlenen hulpverleners van het Rode Kruis EHBO bij grote en kleine evenementen, waarvan de Nijmeegse Vierdaagse de bekendste is.

Op 1 en 2 maart zijn onze Rode Kruis vrijwilligers aanwezig bij AH Brusselsepoort en AH Scharn om meer informatie te geven over de Tulp voor Hulp, noodhulp of andere Rode Kruis activiteiten.

Wilt u weten wat het Rode Kruis afd. Maastricht, Meerssen, Mergelland nog meer doet en ook voor u kan doen klik dan hier.