Zes vragen aan onze penningmeester

1. Stel jezelf eens voor:

“Ik ben Monique Jongen, 36 jaar en woon sinds dertien jaar in Maastricht. Ik ben opgegroeid in Meerssen. Mijn grootste hobby is hardlopen. Ik ben regelmatig te vinden in de natuur om een rondje te rennen.”

2. Wat is jouw professionele achtergrond?

“Ik ben opgeleid tot bedrijfsadministrateur. Mijn hart ligt bij het reilen en zeilen van geldzaken. Ik houd er van om te puzzelen in boekhoudkundige software. Ik werkte bij een fondsenwerver in de medische sector.”

3. Waarom besloot je deze functie bij het Rode Kruis aan te nemen?

“Toen ik de vacature voor deze functie op de website zag staan, was mijn interesse meteen gewekt. Na een eerste gesprek en een allereerste keer in het Rode Kruis gebouw te zijn geweest wist ik het zeker: hier wil ik voor gaan. Het is natuurlijk prachtig om me te mogen inzetten voor deze organisatie. Iets om trots op te zijn.”

4. Hoe bevalt het tot nu toe?

“Erg goed. Ik ben officieel 1 januari begonnen en heb in die tijd ontzettend veel goede dingen gezien waar het Rode Kruis zich mee bezig houdt en die vanaf de achtergrond ook erg interessant zijn om de financiën van te coördineren.”

5. Wat wil je bijdragen aan de afdeling?

“Op dit moment goed de coronaperiode doorkomen. Dat gebeurt samen met alle vrijwilligers en mijn rol daar in is de financiën coördineren.”

6. Waar ligt jouw uitdagingen?

“Het maximale doen met de middelen die het Rode Kruis tot zijn beschikking heeft.”